Przepisy z szuflady

przepisyzszuflady.fooder.pl
Zamknij

Ciasteczka Czesławki

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 szklanki mąki
  • 25 dkg margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dkg marmolady
  • LUKIER:
  • 2 białka
  • 18 dkg cukru pudru

Przygotowanie

Mąkę z margaryną dokładnie rozcieramy, dodajemy żółtka i zagniatamy. 


Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego koła.


Białka ucieramy z cukrem pudrem. Na połowę wykrojonych surowych ciasteczek nakładamy przygotowany lukier. 


Wszystkie ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez ok. 25 minut. 


Gdy przestygną przekładamy je marmoladą lub dowolnym powidłem.

Ten przepis dodało 366 osób